KYK yurdu misafir öğrenci ne kadar ödeyecek? KYK misafir öğrenci ücreti 2021 ne kadar?

KYK yurt başvuru sonuçları 16 Eylül'de tüm başvuru yapanların erişime açıldı. Öğrenciler heyecanla kayıtlarını nasıl yapacaklarını araştırmaya başladılar. Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor. Peki, KYK misafir öğrenci ücreti 2021 ne kadar? KYK yurdu misafir öğrenci ne kadar ödeyecek? İşte tüm detaylar...

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yurt ücretleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar. KYK misafir öğrenci ücreti 2021 ne kadar? KYK yurdu misafir öğrenci ne kadar ödeyecek? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

KYK MİSAFİR ÖĞRENCİ ÜCRETİ 2021 NE KADAR?

Yurt ücretleri 2021-2022 eğitim yılında aylık en az 300 TL olarak belirlendi. Yeni yapılan ve diğer yurtlardan daha iyi imkanları bulunan bazı devlet yurtlarının ücretleri 300-500 TL arası değişebiliyor.

Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito ödesi yapıyorlar. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek. Örneğin 2 ay kaldıysanız 600 ve 1000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

KYK yurt ödemesi nasıl yapılır? KYK yurt ücreti hangi bankaya yatırılacak, ne kadar?

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021 NE KADAR?

KYK yurt tipleri; 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanmaktadır. Bu tipler, odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo barındırması gibi hususları içermektedir.Bu bilgilere göre 1. tip KYK yurt fiyatı ve depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6. tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik oluyor.

6 kişilik odalara sahip olanların tuvalet banyosu katlarda ortak kullanılır, tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksek oluyor.

KYK yurt yedek sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurdu yedek yerleştirmeleri ne zaman?

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ : 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

KYK YURT ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILIR?

Yurt kaydı yapmak için ilk kayıt ücreti yatıracak olan öğrenciler ödemelerini Ziraat Bankası ATM'lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yapabilirler.

Ödeme yapmak için Ziraat Bankası ödemeler ekranına geçip ardından eğitim sınav ve üniversite ödemeleri sekmesinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra açılan ekrandan KYK ödemeleri işaretlenecek yönlendirilen sayfadan da yurt ödemeleri seçilecek. TC no yazarak sorgulama yaptıktan sonra ödemeniz gereken tutar ekranda çıkacak