KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK bursu 2024 ne kadar olacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından gözler KYK burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ekim ayının 12-19 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak. Öğrencilerin gündeminde yer alan bir diğer konuysa KYK bursunun 2024 yılında ne kadar olacağı. Peki KYK burs başvurusu ne zaman 2023-2024? KYK bursu 2024 ne kadar olacak? İşte detaylar

KYK burs başvuruları başladı. Üniversite öğrencileri KYK burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Bu yılki KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başlatılacak olan KYK bursu 2024 yılı için belirlenen ücretler doğrultusunda her ay öğrencilerin hesabına yatacak. Peki KYK bursu 2024 ne kadar olacak? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Başvurular 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

KYK BURSU 2024 NE KADAR OLACAK?

2023-2024 KYK burs ve kredi ücretlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Burs ücretleri geçtiğimiz yıl ön lisans ve lisans öğrencileri için 1.250 TL olarak belirlenmişti.

KYK bursu 2024 yılı ücretleri, başvuru sonuçları ilan edildikten sonra duyurulacak.

Burs ödemeleri her ay yatırıldığından üniversiteler kapalıyken de öğrenciler burslardan yararlanabilir. İlk burs ödemelerinin geriye dönük olarak 3 aylık toplu şekilde öğrenci hesaplarına yatırılacak.