Temmuz ayı ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, üniversite öğrenimi boyunca maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere kredi ve burs imkanı sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve kredilerin öğrencilerin hesaplarına yatacağı tarihlere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, Temmuz ayı burs ve kredi ödemelerinin başladığını duyurdu.

Üniversite eğitimleri boyunca öğrencilere Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından burs ve kredi desteği sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, burs ve kredilerin öğrencilerin hesaplarına yatacağı tarihlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KYK BURS VE KREDİLERİ NE ZAMAN YATACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, burs ve kredilerin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Bakan Kasapoğlu, 6 ile 10 Temmuz tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını açıkladı.

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR?

KYK' burslarının hesaba geçiş saati aydan ayda değişkenlik gösterebiliyor. Bursların yatırıldığı saat ile alakalı net bir saat vermek mümkün olmasa da geçmişe bakarak burs ücretlerinin genellikle 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor. Ödemeler T.C. kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor.

KYK BURS VE KREDİSİ 2020 NE KADAR?

2020 yılında burs/kredi miktarı 500 liradan 550 liraya çıktı. Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödeniyor.

KYK BURSLARI NEDEN YATMADI?

"Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.

YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü"