KYK burs kredi başvuru sonuç ekranı açıldı mı, sonuçlar ne zaman açıklanır? 2021 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2021 burs ve öğrenim kredisi tahsis sonuçları heyecanla bekleniyor. KYK burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler sonuçlar açıklanır açıklanmaz kurumun resmi internet sayfası üzerinden sorgulama yapabileceği gibi e-Devlet üzerinden de sonuçlarına ulaşabilecek. Peki 2021 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları, başvuru yapan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2021 KYK burs sonuçlarına ilişkin ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapıldı. Bilindiği üzere .urs ve kredi sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet üzerinden sorgulanabilecek ve 2022 Ocak ayından itibaren öğrencilere ödenmeye başlanacak. Peki 2021 KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burs ve kredi başvuruları kasım ayında gerçekleştirildi. Öğrenciler başvurularını 10 Kasım tarihine kadar e-Devlet üzerinden tamamladılar. Sonuçlar ile ilgili heyecanlandıran açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'dan geldi. Ancak KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir duyuru yayınlanmadı.

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

2020 KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğrenebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.