KYK burç yapılandırma 2021 nasıl yapılır? KYK borç yapılandırma başvurusu başladı mı?

KYK borcu olanların merak ettiği yapılandırma işleminin detayları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Vergi borçlarında yapılandırma için karar Resmi Gazete'de yayınlandı. KYK borçlarının yanı sıra vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri yeniden yapılandırılabilecek. Peki, KYK 2021 yapılandırma nasıl yapılır? KYK borç yapılandırma başvuru tarihi ne? İşte tüm merak edilenler..

KYK borç yapılandırma işlemlerinin detayları merak ediliyor. Yapılandırma işlemlerinde 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar kapsamda olacak. KYK borcu olanlar, yeni düzenlemeye göre, borcunu 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeyebilecekler. KYK 2021 yapılandırma nasıl yapılır? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte KYK borç yapılandırma e-Devlet başvuru ekranı...

KYK 2021 YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız.

Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine 'turkiye.gov.tr'den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURU EKRANI

YAPILANDIRMA NE ZAMAN BİTİYOR?

Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksidin 30 Eylül 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı borçlar için ise ilk taksidin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

KYK YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeyebilecekler.

Kanuna göre, düzenlemenin uygulanmasında kullanılacak Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği 31 Aralık 2004 tarihine kadar toptan eşya fiyatları endeksi (TEFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren üretici fiyatları endeksi (ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren aylık yüzde 0,35 oranını ifade edecek.