Kuveyt ile rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans dünyası temsilcileri Kuveyt'te bir araya geldi.

Limak'tan yapılan açıklamaya göre, Kuveyt ve Türkiye arasında finans ve yatırım alanlarındaki ortak işbirliği fırsatlarını ele almak amacıyla 1-2 Şubat'ta Kuveyt'te düzenlenen ziyarete, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve kamu bankalarının üst düzey yöneticileri, Kuveyt Bankalar Birliği ve Kuveyt'in önde gelen banka ve finans kurumlarının üst düzey temsilcileri ile bir araya geldi.

Program kapsamında, Türk bankalarının üst düzey yöneticileri, Limak tarafından Kuveyt'te inşaat çalışmaları hızla devam eden Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, ekonomik ilişkilerin Türkiye ile Kuveyt arasındaki dostane bağların en önemli ayaklarından birini teşkil ettiğini belirtti. Türkiye ile Kuveyt arasında gerek ticari gerek yatırım alanında ciddi bir gelecek potansiyeli bulunduğunu belirten Sönmez, "Türkiye ve Kuveyt, 2022 yılında 956 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşarak tarihi rekora imza attı. Kuveyt'in Türkiye'deki 2 milyar dolar değerindeki yatırımını da önemsiyoruz" dedi.