Kutupta quattro’yu deneyen Gaziantepliler satışları patlattı

Audi’nin kutup dairesinde buz üzerindeki sürüş eğitimine 20 müşterisini götüren Gaziantep bayisi bir başarı hikayesine imza attı. Yüzde 15 olan quattro satışları yüzde 50’nin üzerine çıkıp rekor kırdı.

SÜMER DEMİRCİLER

Audi’nin sürüş güvenliği ve konforda yeni bir boyut açtığı quattro teknolojisi aynı zamanda markanın pazarla iletişiminde de önemli bir rol oynuyor. Sistemin başarısının en net şekilde deneyimlenebildiği buzlu ve karlı zeminlerde yapılan etkinlikler pazarlama iletişiminde müşterilerle özel bir bağ kurulmasının önünü açıyor. Bu nedenle Alman üretici başta Finlandiya olmak üzere, kutup dairesinin üstünde yaptığı sürüş etkinlikleriyle her yıl çok sayıda müşterisine eğitim ve quattro teknolojisinin çalışmasını test ettiriyor. 

GAZİANTEP BUZDA

Bu özel etkinlik katılımcıları aynı zamanda birer marka elçisi haline de getirip, 

pazarlamada büyük etki yapıyor. Bunun en güzel örneğinin 2013’te Audi Gaziantep Yetkili Satıcısı Acarsan Otomotiv tarafından gerçekleşen pilot çalışma olduğunu vurgulayan Doğuş Otomotiv Audi Genel Müdürü Giovanni Bottaro, "Şehrin ve bölgenin fikir lideri olan, farklı sektörlerden 20 kişi İsveç’te yapılacak Audi Ice Driving Experience organizasyonuna davet edildi. Gaziantep Yetkili Satıcısı’nın bu aktivite öncesinde toplam satış içerisindeki quattro modellerinin oranı Türkiye ortalamasının yüzde 15 altında olmasına rağmen, aktivite gerçekleştikten sonra bu oran etkinlikten sonra yüzde 50 üzerine çıkarak bir başarı hikâyesi yazıldı“ diye konuştu. İlk kez 1980’de tanıtılan quattro teknolojisi şu anda Audi’nin neredeyse tüm modellerinde alınabiliyor. Günümüze kadar 8 milyon satılan quattro dört tekerden çekiş sistemi, çekiş kuvvetini dört tekerlek arasında dağıtıyor. 

GÜVENLİKTE ÇITA YÜKSEK

Böylece tekerlekler arasında optimum kuvvet dağılımı gerçekleşiyor ve araç virajlar ya da ıslak veya buz zemin gibi olağanüstü koşullar altında bile yol tutuşunu koruyor. Örneğin buzlanma nedeniyle ön tekerlerin yol tutuşu azalırsa, quattro sistemi aksların kuvvet dağılımını çok kısa bir an içerisinde değiştiriyor. Çekiş kuvvetinin büyük bölümü daha iyi tutan tekere aktarılıyor. Araç yoldan çıkmıyor. 

3 GÜNLÜK ÖZEL EĞiTiM

Audi kullanıcısı olsun veya olmasın dileyen herkes markanın bu sürüş etkinliğine katılabiliyor. Finlandiya’da, Kuzey Kutup Dairesi’nin de 200 kilometre üzerinde Muunio Kasabası'nda düzenlenen Ice Drive Experience Finland, 3 gün sürüyor. 85 santimetre kalınlığında buz üzerinde, donmuş göl üzerinde 354 beygirlik S4 Avant’lar kullanılıyor. Üç günlük bir tur uçuş hariç kişi başı 3 bin 500 euroya mal oluyor ve eğitimden arta kalan zamanlar farklı etkinliklerle geçiriliyor. 

Ülkemizdeki payı yükseliyor

Ülkemizde satılan her beş Audi’den birinin quattro sistemiyle satıldığını belirten Doğuş Otomotiv Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer, “2017 ilk ayında satılan 625 adet Audi aracın yüzde 25’i yine quattro özelliği taşıyor” açıklaması 

yaptı.