Kuşadası'na ''Elite'' yatırım

Bayram ve okul tatiliyle sezona iyi bir başlangıç yapan Türk turizm sektöründe yatırımlar artıyor. EliteWorld Grubu, 12'inci otelini Kuşadası'na açtı. İlçeye 5 zincir otel daha gelecek.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Turizmde 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir hedefine ilerleyen Türkiye'de sektör haziran ayını mutlu kapattı. Yeni sezonda turizmde büyüme sesleri ve yatırımlar artıyor. Son olarak EliteWorld Hotels&Resorts Kuşadası'ndaki otel yatırımını tamamladı. 8 milyon euro yatırımla yenilenip yeniden turizme kazandırılan tesis, grubun 12'nci oteli olacak.

136 odası, SPA'sı, toplantı odalarıyla 12 ay açık olacak tesis, bölgede 112 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Kuşadası'nın Efes Antik kenti gibi turistik değerleri sebebiyle 12 ay yaşayan bir destinasyon olduğunu vurgulayan EliteWorld Hotels&Resorts CEO'su Orkun Petekçi, otelin hem tatil hem de iş için bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğini söyledi. Petekçi grubun 2030 yılına kadar 50 otel hedefine hızla ilerlediğine dikkat çekti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Gönül ise EliteWorld dışında 5 zincir otelin daha yatırım için geleceğini söyledi.

Otelin açılışı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Elite World Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu ve çok sayıda seçkin konuğun katılımıyla gerçekleşti.

YUNANİSTAN BİZİ ETKİLEMEZ

Turizmin pahalı olduğu eleştirilerini yanıtlayan Petekçi, "Kur düşük olduğu için pahalı kaçıyoruz. Yabancılara da pahalı geliyoruz. Bu sadece otellerde değil, uçak biletlerinde de böyle. 60 milyon turist hedefi tutar ama gelir hedefi tutar mı bilemiyorum. Maliyetlerimiz TL bazında artmaya devam ediyor çünkü" dedi. Yunan adalarına artan tatil talebini de değerlendiren Petekçi, "Turizmciyi çok etkilemez çünkü oraya giden turist de Ege'ye gelmek konaklamak zorunda zaten" dedi.