Kuşadası yeni yatırımlarla eski rekorlarına dönecek

80'li yıllarda Türkiye'nin en ünlü turizm destinasyonlarından olan Kuşadası, yeni yatırımlarla eski günlerine kavuşmayı hedefliyor.

Özgül Öztürk

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılı yüzde 90'a varan kayıplarla atlatan Türk turizm sektörü, aşılama oranındaki artış ve karantina önlemlerinin gevşetilmesiyle hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Pandemi nedeniyle ertelenen yatırımlar peş peşe devreye alınmaya başlandı. Bu yıl yine Antalya-Muğla ağırlıklı turizm yatırımları öne çıkarken 80'lerin turizm merkezi Kuşadası, tatil yarışında 'ben de varım' diyecek. Ege Bölgesi'nden üç iş insanı; Dr. Semih Peköz, Oğuz Kağan Yurdakan, Sıtkı Kayalı'nın ortaklığıyla Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 7 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Unique Life Style Hotel, bu yatırımlardan biri. Unique Life Style Hotel Kurucu Ortağı Oğuz Kağan Yurdakan, kişiye özel tatil deneyimiyle 12 ay boyunca açık olacak otelin bölgenin ilkleri arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

1980'LERDE LİDERDİ

"1980'li yıllarda Kuşadası Türkiye'nin turizm döviz gelir lideriydi. 90'lı yıllarda Çeşme, Bodrum ve Antalya'ya yapılan tesisler nedeniyle Kuşadası bu unvanını kaybetti. Bu yıl Türkiye'de 7-8 turizm yatırımı var. Biri biziz, gerisi Antalya'da. 10 dönüm üzerine kurduğumuz otelimizin 56 odası var. Hedefimiz yeni yatırımlara ön ayak olarak Kuşadası'nın turist rekoru kırdığı eski günlerine geri dönmesine katkı sağlamak."