Kuryelere güvenlik ve standart ‘Getir'di

Getir, kuryelerin güvenliği ve mesleğin gelişimi için yeni bir çalışma modelini hayata geçirdi.

SERDAR SAĞLAM

Getir, kuryelerin güvenliği ve mesleğin gelişimi için dünya standartlarında bir çalışma modelini hayata geçirdi. Getir & GetirBüyük CEO'su Hatice Evren, Türkiye ile birlikte 9 ülkede hizmet veren şirketin 7 yılı aşkın süredir sektör ve kuryeler için, dünyada bir ilk olan çalışma modeli standardını oluşturduğunu belirtti.

EĞİTİM ALIYORLAR

Kuryeler için yapılan çalışmaların başında eğitimin geldiğini belirten Evren, "Getir ile çalışmaya başlayan her kurye, ilk 15 gün içinde GetirUp isimli eğitim platformumuz üzerinden güvenlik, operasyon ve müşteri memnuniyeti başlıklarında çevrimiçi eğitim alıyor. 30 gün içinde de Defansif Motosiklet Kullanımı Eğitimi'ne katılarak programı tamamlıyor. Bugüne kadar 35 bin 600 kuryeye 142 bin 400 saat yüz yüze eğitim verildi. Kuryelerin kullandığı ekipmanlardan, motosikletlerin bakımına kadar her alanda denetleme yaparak gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.

SEKTÖRDE İLK ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Evren, "Gururla söylemeliyim ki sektörde bir ilki hayata geçirerek, kuryeler için özel sağlık sigortası başlattık. Kuryelerin, Getir sisteminde hizmet vermeye başladıkları gün itibarıyla Türkiye genelindeki birçok özel hastane ve eczanede geçerli olan özel sağlık sigortaları başlatılıyor" dedi. Hızın Getir'deki karşılığının teknoloji olduğuna da dikkat çeken Evren, "Teknolojimiz sayesinde kuryeler en elverişli rota üzerinden, hız limitlerini aşmadan, dakikalar içerisinde kullanıcılarımıza ulaşıyor" diye konuştu.