Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlar kaç lira?

Bayramın yaklaşmasıyla beraber kurbanlık fiyatları belirlendi. Küçükbaş ya da büyükbaş kurbanlık fiyatları hayvanın ağırlığına göre artıp azalmaktadır. İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanların, yurt içi ve yurt dışı vekalet fiyatları da açıklandı. Kurbanlık fiyatları 2020 her yıl Diyanet tarafından belirleniyor.

Kurbanlık fiyatlarında yurt içi ve yurt dışı vekalet ücretleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ziraat odalarından edindikleri bilgilere göre, kurban fiyatlarının hayvanın cinsi, ağırlığına göre değişiklik gösterildiğini aktardı. Toplum nezdinde önemli ibadetlerden olan kurban kesimi yardımlaşmayı da sağlar.

KURBANLIK FİYATLARI 2020 NE KADAR OLDU?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında konuştu. Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarının büyükbaşta 5 bin ile 30 bin lira, küçükbaşta ise 800 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişeceğini, canlı ağırlık fiyatının da kilogram başına büyükbaşta 19-30 lira, küçükbaşta 22-35 lira olacağını açıkladı.

Söz konusu fiyatların bayram yaklaştıkça talebe göre değişebileceğine dikkati çeken Bayraktar, Türkiye ortalamasına bakıldığında büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının 24 lira 61 kuruş, küçükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının ise 28 lira 43 kuruş olduğunu dile getirdi.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, ergen olmuş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her Müslümanın yerine getireceği mali bir ibadettir.

Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir.