Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 100 Milyon turist 120 milyar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 24 TV'de soruları cevapladı ve gündeme ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy “2028 yılında 100 milyon turist, 120 milyar dolar gelir bekliyoruz” dedi. dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Zeynep Türkoğlu moderatörlüğünde AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve AKŞAM Gazetesi Kültür Sanat Editörü Bedir Acar'ın sorularını cevapladı.

TURİZMDE TANITIM: "Potansiyel pazarlarda çok yoğun tanıtım yapıyoruz. Turizm Geliştirme Ajansı'nın kadroları tamamen profesyonel yöneticiler ve uzmanlardan oluşuyor. Şu an Türkiye an itibarıyla 125 ülkede TV ve dijitalde yayın yapıyor tanıtım yapıyor."

TURİZM SERTİFİKASI: "Bizim en büyük silahlarımızdan biri, Güvenli Turizm Sertifikasını Türk turizm sektörünün hayatına geçirmek ve dünyaya örnek olmak."

KÜLTÜR YOLU: "Kültür Yolu Festivali, İstanbul için çekim aktivitesi etkinliği olacak. Bu etkinliğin ikincisi 28 Mayıs-12 Haziran arasında olacak. 28 Mayıs itibarıyla Ankara'yı da dahil ettik."

ERDOĞAN FAKTÖRÜ: "Cumhurbaşkanımız eksik olmasın her engelde yanımızda oldu. Tabii yanınızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir güç olduğu zaman engelleri hızlı aşma imkanını buluyorsunuz."

KADRO ALIMI: "Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı bize sözlü onay verdi. Kütüphanelerle ilgili iyi bir kadro alımı yapacağız. Arkeolog kadromuz da onaylandı."

6 YIL SONRAKİ HEDEF: "2028'de 100 milyon turist, 120 milyar dolar gelir bekliyoruz. Tabii pandemi gibi bir şey çıkarsa sekteye uğrar."

TÜRK DİZİLERİ 152 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Bakan Ersoy, Türk dizilerinin önemine dikkat çekti. "Şu anda Türkiye, ABD'den sonra dünyaya en çok dizi-film ihraç eden ülke. 152 ülkede 600 milyondan fazla seyircisi var. Bu dizi-filmler sayesinde insanlar Türkçe öğrenmeye başladı."