Külliye'de son 3 yılda 234 ton atık geri dönüştürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi'yle 36 ayda, Külliye yerleşkesinde toplanan 234 bin 244 kilogram değerlendirilebilir atığın geri dönüştürüldüğünü, 25 bin 572,95 kilogram sera gazı salınımının engellendiğini, 850 bin 476,99 kilowattsaat enerji ve 3 bin 83.78 metreküp su tasarrufu sağlandığını bildirdi.

Emine Erdoğan, çevre, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularının ele alındığı 'Recycling Industry Dergisi'ne verdiği röportajda, 'sıfır atık' demenin, 'içinde yaşanılan çevrenin korunması' demek olduğunu vurguladı.

ŞAKA SANIYORLAR

Emine Erdoğan, doğadan uzaklaşıldığına dikkati çekerek, "Çocuklar tabiatla ilişki kuramadan büyüyorlar. Suyun bir gün gerçekten bitebileceği şaka sanılıyor. Çöplerin nereye gittiğini, gerçekten yok olup olmadıklarını düşünmüyoruz" dedi.

Emine Erdoğan, Türkçe ve İngilizce yayımlanan röportajında, geri dönüşümden tasarlanan çiçek motifli özel bir elbise giydi.

KADINLAR BİRLEŞEREK BU BİLİNCİ YAYABİLİR

Kadınların sıfır atıkla ilişkisine de değinen Emine Erdoğan, şunları kaydetti: "Kadınların iyiye doğru dönüştüren bir gücü var. Sarıp sarmalamayı, iyileştirmeyi çok iyi biliyorlar. Sıfır Atık Projesi özelinde de aileyi de toplumu da onlar dönüştürecekler. Yani bu hareketin öncü kuvveti mutlaka kadın ağırlıklı olacak. İki, üç kadının birleşerek tüm mahallede sıfır atık bilincini yayabilecek büyük bir güce sahip olduklarına inanıyorum."