Canlı kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre yılın ikinci dini bayramı Kurban Bayramı'nın arefe günü bu yıl 30 Temmuz'da olacak.

Bu yıl Kurban Bayramı'nın arefe günü 30 Temmuz olacak. Kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan tüm vatandaşlar Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? sorusunun yanıtını merak ediyorlar.

KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında konuştu. Erbaş, yurt içi kurban vekaletinin 975 lira, yurt dışı kurban vekaletinin 825 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ NEDİR?

İslam’da kurban kâinatın efendisi Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) hadisleri ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetler ile birlikte bir bütünlük kazanmış oluyor. Yani kurban kesme ibadeti hem Kur’an’la hem de Peygamber Efendimiz’in sünneti ve uygulamalarıyla sabittir. Kurban kesmek neden önemlidir sorusu da tüm bunlara baktığımız da değer buluyor. Kurban ibadeti özellikle mazlum coğrafyada yaşayan ve eti seneden seneye gören yoksul Müslümanların sevinci olurken, kurban bağışında bulunan kimseler için de paylaşma duygularını zirveye çıkarıyor. Kişi Allah’a şükrünün bir ifadesi olarak O’nun yolunda harcadığı varlıklarla ortaya çıkan ibadetin huzurunu yaşıyor.