Kripto paralarda büyük yükseliş: Bitcoin resmen fırladı! 28 Mart Bitcoin, Ethereum ne kadar, kaç dolar?

Kripto paralar hafta başına hızlı bir başlangıç yaptı. 2022 yılında beklenilen sıçrayışı gösteremeyen kripto para piyasası büyük bir yükseliş trendine girdi. Ocak başından bu yana 35-45 bin bandında seyreden Bitcoin ilk kez 47 bin 583 dolar seviyelerini gördü. Peki, 28 Mart Bitcoin, Ethereum fiyatı ne kadar, kaç dolar?

Kripto para piyasalarında hızlı bir yükseliş yaşandı. Yıl başından bu yana inişli çıkışlı bir döngüye giren Bitcoin hafta sonu 47 bin 583 dolar seviyelerine kadar çıktı. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı sonrası adeta dibi gören kripto para piyasaları yatırımcılarını korkutmuştu.

BITCOIN 47 BIN DOLARI GÖRDÜ

2022 yılında 33 bin dolar seviyelerine kadar düşen Bitcoin 47 bin 583 doları test etti. Böylelikle Ocak başından bu yana görülen 35-45 bin bandını da aşmış oldu.

Bitcoin'le beraber Ethereum'da da büyük bir yükseliş yaşandı. Ethereum 3 bin 339 dolar seviyelerine kadar çıktı.

BITCOIN, ETHEREUM ANLIK NE KADAR, KAÇ DOLAR?

Bitcoin anlık olarak 46 bin 900, Ethereum 3 bin 319 dolardan işlem görüyor.

Dikkatler ABD'nin düzenlemesinde

ABD Başkanı Joe Biden'ın devlet kurumlarına kripto paralara daha fazla odaklanmalarına yönelik verdiği talimat bazı yatırımcılar tarafından dijital varlıklar için iyi bir işaret olarak algılanırken bu durumun Bitcoin üzerinden aşağı yönlü baskı oluşturacağını düşünen stratejistler de bulunuyordu.

Stratejist David Woo bu reaksiyonun yanlış değerlendirme sonucu olduğunu belirtirken ABD Hazine Bakanlığı'nın Bitcoin'in dışlamaya meyilli olduğunu düşündüğünü söyledi. Woo, yönetimin bir ABD dijital parası için zemin hazırladığını söylerken bu hamlenin Bitcoin için olabildiğince negatif bir adım olduğuna vurgu yaptı.

"Her merkez bankası kendi dijital parasını çıkardığında 'Bitcoin'e ne için ihtiyacımız olacak, bir rakibe neden ihtiyacımız var?' sorularını sormaya başlayacaklar" diyen eski Bank of America Araştırma Direktörü, "Bitcoin için şu anda öne sürebileceğiniz tüm pozitif argümanlar yakında yok olacak" değerlendirmesini yaptı.