Kripto para yatırımlarının öncüsü %36.4 ile Bitcoin

Türkiye’de Bitcoin, kripto paralar içinde hâlâ en çok alım satım yapılan koin. Kullanıcıların yüzde 36.4’ü Bitcoin’i tercih ederken onu yüzde 11.7 ile Ripple ve yüzde 5.7 ile Digibyte takip ediyor.

Türkiye’nin kripto para konusundaki önde gelen haber platformlarından Kripto Arena’nın (kriptoarena.com), kripto para alım satım platformu Bitci.com verilerinden yaptığı değerlendirme  Türkiye’de bu alandaki yatırım hacminin koinlere göre dağılımını ortaya koydu. 

RIPPLE VE DIGIBYTE İLK 3’TE 

Bitcoin, Türkiye’de de yatırım hacmine oranla değerlendirildiğinde kullanıcıların favori koini konumunda. Bitci.com kullanıcılarının yüzde 36,4’ü, Türk Lirası üzerinden Bitcoin alım satımı gerçekleştirirken, yatırımcıların ilgi duyduğu diğer bir koin de küresel bir ödeme ağı olarak ortaya çıkan Ripple. Buna göre kullanıcıların Türk Lirası ile Ripple alım satım işlemleri, toplam yatırım hacminin yüzde 11,7’si oluşturuyor.

DİJİTAL ALTIN OLARAK GÖRÜYORUM

Facebook’un kripto para projelerinin başındaki isim olan David Marcus, Bitcoin’u ‘dijital altın’ olarak gördüğünü söyledi. Marcus, “Ben Bitcoin’u bir para olarak görmüyorum. Aslında volatilitesi nedeniyle pek iyi bir ödeme aracı değil. Ben onu dijital altın olarak görüyorum” dedi. Facebook’un kripto parası Libra hükümetlerin tepkisini çekiyor.