Kredi erteleme yapan bankalar

Kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır? sorusu gündemde merakla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Coronavirüs salgını nedeni ile geliri azalan vatandaşlar için önlemler alınmaya devam ediliyor. Kredi borcu bulunan vatandaşlar ve firmalar ödemelerinin ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. 

KREDİ ERTELEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi erteleme olanağı sunan bankanın web sitesinden, mobil uygulamasından veya çağrı merkezinden iletişime geçerek kredi ertelemeden faydalanılabiliyor.

KREDİ BORÇLARINI ERTELEYEN BANKALAR

HALKBANK

Halkbank tarafından yapılan açıklama göre, 31 Mart'a kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin bu yılın nisan, mayıs ve haziran aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan banka müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkanı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

VAKIFBANK

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre, banka tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisine yönelik attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.

Kredi vadelerinin ertelenmesinden mevcut kredilerin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok maddeyi barındıran paket kapsamında, firmaların, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran’a kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacak.

ZİRAAT KATILIM BANKASI

Ziraat Katılım Bankası, ticari ve bireysel müşterilerin 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemelerini öteleyecek.