Kredi kartında 12 ay taksit resmen başladı

Kredi kartlarına 12 ay taksiti tüketici kredilerine 48 ay vade karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Miray ÇİMEN / ANKARA

İç talebi canlandırmak amacıyla kredi kartlarında taksitin, tüketici kredilerinde ise vadenin artmasını öngören düzenleme Resmi Gazete'de yayımyanarak yürürlüğe girdi. Artık kredi kartlarından hizmet alımında 12 ay taksit yapılacak. Düzenlemeyle taksit yapılması yasaklanan kuyumculuk alışverişlerine de 4 taksit imkanı geliyor. Cep telefonu, tablet gibi elektronik eşyalara yine taksit imkanı tanınmazken, tüketici kredilerinin vadesi de 36 aydan 48 aya çıkıyor. Buna göre, mal ve hizmet alımı sonrası belli ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler dahil olmak üzere, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek alışveriş ve  nakit çekimlerinde taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı.  

YAPILANDIRMADA 72 AY 

Ayrıca kredi kartı mevcut borçları kart hamillerince  talep edilmesi durumunda en fazla 72 ayla sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecek.

Konutta peşinat düştü

Tüketiciye, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerle taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 80 olarak uygulanacak.