Ziraat, HalkBank, VakıfBank ihtiyaç konut kredisi faiz oranları ne kadar? Kredi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ın faiz oranlarında indirime gitti. Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonrası gözler bankaların faiz oranlarına çevrilmişti. İhtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar internet aramalarında ''Kredi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Ziraat, HalkBank, VakıfBank ihtiyaç konut kredisi faiz oranları ne kadar?'' sorularına yanıt arıyor.

Konut kredi faiz oranları ile ihtiyaç kredi faiz oranları sık sık araştırılan konular arasında. Geçtiğimiz günlerde indirime giden Merkez Bankası'nın yaptığı açıklama sonrası kamu bankalarından beklenen açıklama geldi. Peki Kredi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Ziraat, HalkBank, VakıfBank ihtiyaç konut kredisi faiz oranları ne kadar?

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Merkez Bankası'nın kredi faizlerinde indirime gitmesinin ardından gözler bankaların faiz oranlarına çevrildi.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ın ihtiyaç kredisi faiz oranları gündemde araştırılan konulardan birisi oldu. Ödemesi olan, borcunu kapatmak isteyen veya bir ihtiyacı için nakit ödeme yapmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi faiz oranlarını sorguluyor.

Konut kredi faiz oranları için de indirime giden kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını, bugünden geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,20'ye çekti.

Merkez Bankası'nın dün faizleri 100 baz puan indirerek yüzde 15'e çekmesinin ardından Kamu bankaları harekete geçti. Kamu bankaları da Kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 100 baz puanlık indirim yaptı.

KREDİ FAİZ ORANLARI NASIL HESAPLANIR?

Hesaplama Aracı ile, almak istediğiniz kredi türünü seçerek, kredi tutarı, ödeme sıklığı, vade, faiz oranını kendiniz belirleyip ödeme planını oluşturabilirsiniz.

HALKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ

Bireysel tüm nakit ihtiyaçlarınız için aylık %1,69 faiz oranı ve her bütçeye uygun geri ödeme seçenekleriyle 0-50.000 TL'ye kadar 36 ay, 50.000 TL üzeri tutarlar için 24 ay vadeli kredi veriliyor.

Kredinizi aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretli olarak 24 ay veya 36 ay vadeli kullanabilirsiniz.

Kredi ödemelerinizi;

Aylık eşit taksitli,

Artan taksitli,

Azalan taksitli,

3 ayda bir eşit taksitli,

Serbest ödemeli olarak yapabilirsiniz.

GERİ ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı (TL): 50.000

Kredi Vadesi(Ay): 36

Aylık Faiz Oranı (%): 1,69

Tahsis Ücreti (TL): 262,50

Taksit Tutarı (TL): 1970,47

Yıllık Maliyet Oranı (%): 27,7356

VAKIFBANK İHTİYAÇ KREDİSİ

Tüm ihtiyaçlarınız için 36 aya varan vadeler, cazip faiz oranları ve esnek ödeme seçeneğiyle kamu personeli, özel sektör çalışanları ve emekliler için İhtiyaç Kredisi Kampanyası tüm VakıfBank Şubeleri'nde.

Üstelik cep telefonunuz aracılığıyla da İhtiyaç Kredisi Kampanyasına başvuru yapabilirsiniz.

Kredi kampanyasının aylık akdi faiz oranı %1,61'Den başlamaktadır. Faiz oranı, kişinin KKB (Kredi Kayıt Bürosu) notuna göre değişiklik gösterir.

GERİ ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı: 50.000 TL

Vade(Ay): 24 ay

Faiz Oranı (Aylık): % 1.61

Taksit Tutarı: 2.623,24 TL

Kredi Tahsis Ücreti: 250,00 TL

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ

Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir.

50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri olan krediler için 24 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.

Banka, bireysel kredi kullanan müşterilerine Hayat Sigortası* ürünü sunmaktadır.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Taksit Tutarı:1.558,25 TL

Faiz Oranı:% 1,63

Yıllık Maliyet Oranı:% 26.6558

KONUT FAİZ İNDİRİMLERİNDE SON DURUM NEDİR?

Türkiye genelinde kasımda kamu bankalarının faiz indirimiyle birlikte 178 bin 814 konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam, yılın en yüksek aylık satış adedi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelinde konut satışı, kasımda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59 artarak 178 bin 814 oldu. Bu rakam, yılın en yüksek aylık satış adedi olarak kayıtlara geçti.

Ocak-kasım döneminde ise konut satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,2 azalarak 1 milyon 265 bin 353'e geriledi.

İpotekli konut satışı, geçen ay 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 61 artarak 39 bin 366 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 22 olarak gerçekleşti.

KREDİ ORANLARINDAKİ İNDİRİM SATIŞLARA YANSIDI

Kamu bankalarının konut kredi oranlarında yaptığı indirimin satışlara yansıdığı görüldü. Yılın en yüksek rakamına ulaşılmasına rağmen ipotekli satışların toplam içerisinden aldığı pay da bu yılın zirvesini gördü.

Kasımda yüzde 22 olan rakam, ocakta yüzde 15, şubat, mart, nisan ve mayısta ortalama yüzde 18, haziranda yüzde 21, temmuz ve ağustosta yüzde 19, eylül ve ekimde yüzde 20 olarak gerçekleşmişti.

Tüm olumsuzluklara rağmen konut satışlarının güçlü seyrini sürdürdüğünü, yıl sonunda 1,5 milyon adetlik satış beklendiğini aktaran sektör temsilcileri, kamu bankalarının faiz indiriminin ipotekli satışlara net bir şekilde yansıdığını, böylece sektörün Türk ekonomisine katkısını sürdürdüğünü ifade etti.