Köydeki 6 bin çocuk kodlama öğrenecek

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin 5 yıldır düzenlediği ‘Yarını Kodlayanlar' projesi ilk kez köy okullarıyla buluşuyor. Projeyle ekim sonuna kadar 6 bin çocuk kodlama eğitimi alacak.

SERDAR SAĞLAM

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen 'Yarını Kodlayanlar' projesinde, 'eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere' yeni bir adım atıldı. Beşinci yılına giren projede, ilk kez kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçlarının yer aldığı sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek. Ekim sonuna kadar toplam 30 okula ulaşması hedeflenen projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa ulaşılacak. Ayrıca, yaklaşık 2.500 veliye ulaşılması da hedefleniyor.

195 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

Kocaeli Derince İshakçılar Ortaokulu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, "Projeyle bugüne kadar 81 ilde 195 bine yakın çocuğumuza kodlama öğrettik. Köy Okulları projesinde öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 3 farklı eğitim programı uyguluyoruz" dedi. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da, "Bu sınıflarla çocuklarımızın bilgiye erişimi, teknolojiyle öğrenme yolları kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

KÖY OKULLARINA FIRSAT EŞİTLİĞİ

Projeye destek veren ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli de, şöyle konuştu: "Kodlama, artık evrensel bir dil. Açılışı yapılan teknoloji sınıfları da köy okullarında okuyan çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sunması bakımından çok kıymetli."