KOSGEB'den deprem bölgesine destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi. Kurt, "Bölgede 1 milyar liranın üzerinde krediyi sıfır faizli olarak KOBİ'lerimize sunduk. Bunlar özellikle sanayi işletmelerine yönelikti. Ayrıca binası yıkılan işletmelerle ilgili konteyner çarşılar kuruldu. KOSGEB, bunlarla ilgili hızlı bir destek programı başlattı. 450 milyon dolarlık bir kaynağı, öncelikle depremden zarar gören işletmeler olmak üzere bölgedeki bütün sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'leri içerisine alacak şekilde vereceğiz" dedi.

2 YIL ÖDEMESİZ

KOBİ'lerin ölçeğine ve hasar durumuna göre 120 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar geri ödemeli bir destek olacağını belirten Hasan Basri Kurt, "2 yıl boyunca ödeme yapmayacaklar, 2 yıl sonra bize bir yıl içerisinde almış oldukları destekleri ödeyecekler. İnşallah çok kısa bir sürede bunu hayata geçireceğiz. Bu sayede bölgeye büyük bir kaynak girişi sağlamış olacağız" diye konuştu.