Körfez'den önemli imkan tahsis edilecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Körfez merkezli kuruluşlar ihracatın finansmanına yönelik çok önemli imkanları Türkiye'ye tahsis edecekler” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez'den önemli kredi imkanın Türkiye'ye tahsis edileceğini söyledi. Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren All Alçı AR-GE Merkezi'nin açılışan katılan Şimşek en büyük önceliklerinin ihracat olduğunu belirterek "İhracat reeskont kredilerini günlük 5 katına çıkarma kararı aldık. Yani günlük 350 milyon liralık o civarda bir kaynak tahsis edilmişti. Şimdi onu günlük 1.5 milyar liraya çıkarma kararı aldık. Dolayısıyla ihracatçının finansmana erişim sorununu önemli ölçüde çözeceğiz. Körfez'e yaptığımız ziyaretlerde özellikle ihracatın finansmanını ön planda tuttuk. Ve inanıyorum ki Körfez merkezli finans kuruluşlarından da ihracatın finansmanına yönelik çok önemli imkanlar Türkiye'ye tahsis edilecek. Dolayısıyla ihracatçımızın finansmana erişim sorunu büyük ölçüde çözmüş olacağız" dedi.

Şimşek, "Sürdürülebilir yüksek büyüme için mutlaka yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün önceliklendirilmesi lazım. Bu konuda son derece kararlıyız. Vergi, kredi ve teşvik politikasını bütün bu hususları ona göre şekillendireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin bütçe dengelerini kriterler ölçüsünde şekillendirdiklerini, bir taraftan mali disiplini tekrar tesis ettiklerini, bir taraftan para politikasında enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girdiklerine işaret eden Şimşek, bunları destekleyecek bir de yapısal reformun gündemlerinde bulunduğunu, eylül ayının başında Orta Vadeli Programı (OVP) açıklayacaklarını, OVP'de yapısal reformlar noktasında da yol haritalarını paylaşacaklarını bildirdi.