Körfez’de işkadınları büyük servetin ortağı

Ortadoğu'da zenginlikleriyle öne çıkan Körfez ülkeleri, servet sahibi işkadınlarıyla da adını duyurmaya başladı. Körfez’deki sermayenin önemli ortağı kadınlar, 385 milyar doları ellerinde tutuyorlar.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Al-Masah Capital şirketinin raporuna göre, Körfez ülkelerindeki işkadınlarının serveti 385 milyara dolara ulaştı. Kuveyt Finans Merkezi'nin raporuna göreyse Körfez'deki kadınların varlığı, bölgedeki toplam kişisel servetlerin yüzde 20,2'sine denk geliyor. Rapora göre, Suudi Arabistan ve BAE'deki çalışan kadınlar, Körfez'de çalışan kadınların toplamının yüzde 75'ini teşkil ediyor.  

EN ÇOK SUUDİLERDE

İngiliz Bankası Gatehouse'un verilerine göre, Suudi Arabistanlı işkadınları, 100 milyar dolarla Körfez ülkelerinde en fazla servete sahip işkadınları olarak ilk sırada yer aldı. Bankacılık, turizm ve gayrimenkul alanlarında yatırım yapan ve toplamda 7 bin şirkete sahip olan Suudi Arabistanlı işkadınlarının yurtdışında yaptıkları yatırım hacminin ise 26,6 milyar dolar olduğu belirtildi. 

BAE'DE 11 MİLYAR $

BAE'deki 21 bin işkadını 40 bin şirkete ve 11 milyar dolarlık yatırıma sahipken, Katar'daki bin iş kadını ise sahip oldukları 3 bin 500 şirketle borsa, moda, güzellik salonları ve gayrimenkul alanlarında yatırıma yoğunlaşmış durumda. Bahreyn'deki işkadınları ülkedeki ticari kayıtların yüzde 40'ını  temsil ediyor. 

Bankacılık ve borsa...

Kuveytli işkadınları bankacılık ve borsa yatırımlarına yöneliyor. Dubai İşkadınları Konseyi Başkanı ve Celile Foundation Başkanı Raca İssa el-Kirk, Kuveyt Ulusal Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şeyha el-Bahr bölgedeki etkin iş kadınları olarak öne çıkıyor.