Köprü ve otoyollardan 10 milyar lira geldi

Son 15 yılda köprü ve otoyollar sayesinde devletin kasasına 10.4 milyar lira girdi. Yalnızca 2017’de bu rakam 1.5 milyar lirayı buldu.

MİRAY ÇİMEN

Ulaşılmadık yer bizim değildir” sloganıyla son yıllarda vatandaşın hizmetine çok sayıda köprü, otoyol ve tünel sunan Hükümet, bu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 2003-2017 yılları arasında 382 kilometre uzunluğunda 258 tünel yapan Hükümet, yine aynı dönemde 245 kilometre uzunluğunda 2 bin 474 köprünün yapımını tamamladı. Bu tünel ve köprülere yenilerinin eklenmesi için çalışmalar da devam ediyor. Köprü ve otoyollardan elde edilen gelir ise 15 yılda 10,4 milyar liraya ulaştı. Yalnızca 2017’de devletin kasasına köprü ve otoyollardan 1,5 milyar lira girdi.

TÜNELLER HIZLA BİTİRİLİYOR 

Çalışmaları tüm hızıyla süren Sabuncubeli Tüneli’nin yüzde 49’u tamamlandı. Bir diğer önemli tünel projesi Kırık Tüneli’nde ise fiziki gerçekleşme yüzde 99,77’e ulaştı. Eğribel tünelinde ise yüzde 93,57 oranında gerçekleşme sağlandı. 

Trafiği rahatlatacak  

‘Salarha Tüneli ve Bağlantı Yolları’ projesi bu yıl tamamlanacak. Rize-İspir-Erzurum üzerinde bulunan Ovit Dağı Tüneli de bu yıl içinde bitirilecek. Köprü projeleri de tam gaz ilerliyor. Bu köprüler arasındaki Kömürhan Köprüsü’nün yüzde 77’si tamamlandı. Hasankeyf Köprüsü’nün yerine yeni yapılacak köprünün ayaklarının tümü bitti. Her bir köprü ve viyadük traği ciddi oranda rahatlatacak.