2021 Konut kredisi faiz oranları nedir? Konut kredisi hesaplaması nasıl yapılır?

2021 konut kredilerinin yeni yılda yeniden yapılacak indirimlerle candırılması planlanıyor. Bankalar konut kredisi kullanımları için çeşitli indirimler uygulamaya devam ediyor. Ziraat Bankası ve VakıfBank konut kredisi için ödeme planını açıkladı. Kamu bankaları ile başlayan bu hamlelere özel bankalar da dahil olmaya devam etti. Bu süreçte İNG Bank, Vakıfbank, Akbank, Garanti BBVA, TEB gibi bankaların oranları değişiklik gösterdi.

VakıfBank ve Ziraat Bankası konut kredisi için ödeme planını açıkladı. Konut alımlarındaki düşüş nedeniyle bazı bankalar konut kredisi kullanımları için indirim uygulama başladı. VakıfBank, Ziraat Bankası'nın yanı sıra özel bankalar da dahil olmaya başladı. Peki Konut kredisi hesaplaması nasıl yapılır? Konut kredisi faiz oranları 2021 ne kadar? 0 ,64 konut kredisi hesaplama devam ediyor mu?

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI

Yeni indirimli faiz oranlarıyla konut kredisi çekip ev almak isteyenler, ödeme planlarını araştırmaya ve incelemeye koyuldu. 300 bin TL kredi kullanılması durumunda ödemelerin nasıl yapılacağı internet üzerinden güncel olarak hesaplanabiliyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ 120 AY VADE

300 bin TL kredi kullanarak 10 yıl (120 ay) için taksitlendirme yapıldığında toplam maaliyet 602.417 TL olarak hesaplanıyor. %1,32 faiz oranıyla birlikte aylık taksit ise 4.996 TL oluyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ 36 AY VADE

Eğer yine 300 bin TL kredi karşılığında 36 Ay vade seçilirse %1,32 faiz oranı ile yıllık %17,86 maaliyet oranı oluyor. Aylık 10.523 TL taksit ile toplamda 381.797 TL ödeniyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ 60 AY VADE

60 Ay vade seçildiğinde ise yine %1,32 faiz oranı ile %17,57 maaliyet oranı oluyor. 7.270 TL aylık taksit miktarı ile birlikte toplam geri ödeme miktarı 439.150 TL oluyor.

DİĞER BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI

İNG Bank ve Akbank son dönemlerde konut kredisi faiz oranlarında indirime giden diğer bankaladan oldu. Bu iki banka Vakıfbank'ın sunduğu oranın hemen sonrasında en avantajlı kredi sağlayan bankalar oldular. Akbank ve İNG Bank müşterilerine yüzde 1.35 faiz oranıyla kredi desteği sağlıyorlar.

Garanti BBVA ve TEB de müşterilerinin kredili ev alımlarında faiz oranlarında indirime giden diğer bankalar oldular. Bu iki banka da müşterilerine yüzde 1.38 faiz oranıyla kredi desteği sağlıyor.

ZİRAAT BANKASI'NDAN 60 AY VADELİ KONUT KREDİSİ

Ziraat Bankası, müşterilerine 60 ay vade ile konut kredisi veriyor. Bu sistemde sıfır ya da ikinci el konut alımlarında oldukça düşük faiz oranları uygulanıyor ve 12 aya kadar ödemesiz dönem kullanılabiliyor. Şubat ayının sonunda Ziraat Bankası'ndan gelen faiz indirimi ile ev almak isteyenlerin işinin kolaylaşması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda konut kredisi faizleri yükselmiş ve bu sebeple konut fiyatlarında gözle görülür ucuzlamalar gözlenmişti. Ancak son günlerde Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerinde düşüşe gitti. Ziraat Bankası, müşterilerine uygun faiz oranlarıyla 60 ay vadeli konut kredisi alma imkanı tanıyor.

Ziraat Bankası, müşterilerine sıfır ya da ikinci el konutlar için 500 bin Türk Lirası'na kadar 60 ay vadeli konut kredisi veriyor. Bu tutar, Türkiye'nin 78 ilinde geçerliyken İzmir, Ankara ve İstanbul'da tutar 750 bin Türk Lirası'na kadar çıkıyor.

Bu krediden her Ziraat Bankası müşterisi sadece bir kere yararlanabiliyor. Ziraat Bankası'nın 60 ay vadeli konut kredisi hakkında detaylı bilgi almak için Ziraat Bankası şubelerine başvurabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI'NDAN KONUT KREDİSİ ALMA ŞARTLARI

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi alabilmek için Ziraat Bankası ürünlerinden Bankkart, KMH Talimat Ürünü ve İnternet Bankacılığına sahip olmak zorunluluk olup, BES, DASK, Konut Sigortası, AZG, Eşya Sigortası, KASKO, Klasik Sivil Yangın Sigortası ürünlerinden de en az üçüne sahip olunmalı ya da bu ürünlerden üç tanesine yeni başvuruda bulunulmalıdır.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası, konut kredisi alırken en çok tercih edilen bankalar arasında yer alıyor. Konut kredisi başvurusu için şubeye gitmeye gerek olmayan sistemde kredi başvurusu online olarak kolayca yapılabiliyor.

Konut kredisi almak isteyenler Ziraat Bankası müşterisi ise mobil uygulama üzerinden de kolayca konut kredisi başvurusu yapabiliyor ve avantajlı seçenekleri görebiliyor.

Kredi başvurusunun sonuçlanması için öncelikle başvuran kişinin kredi notu değerlendiriliyor ve kredi notunun değerlendirilmesi neticesinde kişinin ne kadar kredi alabileceğini görmek ve belgeleri tamamlayabilmek adına Ziraat Bankası şubelerine gitmesi gerekiyor.

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Konut kredisi başvurusu ilgibi bankaların şubelerinden yapılıyor. Ayrıca çağrı merkezi aracılığı ile konut kredisi başvuruları kabul ediyor.

KONUT KREDİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Kimi zaman satın almak istenen yeni bir araç, kimi zaman yeni bir ev, kimi zamansa beklenmedik bir ihtiyaç, tüketicileri kredi kullanmaya yönlendirebiliyor. lgili bankaların her türlü talebiniz için farklı koşullarda çeşitli kredi seçenekleri sunuluyor. Seçtiğiniz kredi türü, geri ödeme süresi ve kullanmayı planladığınız kredi miktarına bakılarak, bankamızın sunduğu güncel faiz oranları üzerinden kredi hesaplama işlemleri yapılır ve örnek plan tablo halinde görüntülenir.

Kredi faiz tutarı hesaplama: Hesaplamanızı yaptıktan sonra göreceğiniz toplam geri ödeme tutarından; kullanmak istediğiniz kredi ve vergi tutarlarını çıkarttığınızda ödeyeceğiniz yaklaşık faiz miktarını bulabilirsiniz. Aylık olarak ne kadar faiz tahsil edileceğini ise ödeme planında görebilirsiniz.