Konut kredisi 0.79'a düştü mü?

Ev almak isteyenler sık sık bankaların faizlerini inceliyor. Kamu bankaları ve özel bankaların çoğu konut kredisini 0.99'a düşürmüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konut kredi faiz oranları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda konut kredilerinde ilk indirim kamu bankalarından gelmişti. Daha sonra özel bankalarda konut kredisini 0.99'a çekmişti. Vatandaşlar konut kredisi faizlerinin daha da düşmesini beklerken konut kredisi faizlerinde beklenen müjde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi.

KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞÜYOR MU? 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak’a gelirken kamu bankalarıyla görüştüklerini belirterek, “1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79’a indirelim’ diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun” dedi. Albayrak, ‘Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması’ toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ’ler, sanayiciler ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Albayrak, kamu bankalarıyla görüştüklerini aktararak, “Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak’tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk” dedi ve ekledi: 

ÖZEL BANKALAR HIZLANACAK

Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım” dedi. Ekonomide sağlanan iyileşmelerin yansımalarının süreceğine vurgu yapan Albayrak, şunları söyledi: “Her iyileşmede bunu topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Gerek inşaat gerek yan sektörler bu manadaki maliyetler faizler daha da düşecek. Kamu bankaları bunun öncülüğünü yapıyor. Piyasadaki diğer bankalar da yavaş yavaş geliyor. Biraz fazla yavaş geliyorlar ama 2020 yılında onlar da hızlanacak.”