Yeni KDV düzenlemesi nasıl olacak? Konut KDV indirimi ne zaman başlayacak?

Gıdada yapılan KDV indiriminin ardından eğitim ve konutta da KDV indirimi yapılacağı ifade ediliyor. Gayrimenkul sektörünü çok yakından ilgilendiren değişiklik için harekete geçildi. Peki, konut KDV indirimi ne zaman başlayacak? Yeni KDV düzenlemesi nasıl?

Konut KDV indirimi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Yeni KDV uygulaması ile gıdada KDV oranında indirim yapıldı. 14 Şubat'ta yürürlüğe giren uygulama ile gıda ürünlerinde yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ardından sıra diğer sektörlere geldi. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde yüzde 8, konutta 150 metrekarenin üzeri konutta yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bu KDV oranlarının indirilmesi planlanıyor.

KONUTTA KDV İNDİRİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni Şafak'ın haberine göre, yapılacak çalışmayla gıdada olduğu gibi benzer bir oranda indirim yapılması planlanıyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Kovid-19 salgını nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmişti. Konutlarda da farklı KDV oranları uygulanıyor.

150 metrekareye kadar olan evlerde KDV yüzde 1 olurken, 150 metrekarenin üzerindeki yüzde 18 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm, yapı kooperatifleri ve TOKİ'lerde KDV oranı yüzde 1. Bu oranlarda da düzenleme yapılıyor. Semte göre de KDV düzenlemesi planlanıyor.

Konut sektöründe KDV indirimi uygulanması ev fiyatların da düşmesini sağlayacak.

Konutta KDV indirimine ilişkin detaylar gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.