Konut hayali kuran vatandaşa müjdeli haber... 70 bin TL'ye satılık lojman!

Koronavirüs nedeniyle ara verilen lojman satışına yeniden başlandı. Kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmada konutlar 70 bin TL bedelle satışa sunulacak.

Konut hayali kuran vatandaşa müjdeli haber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldi. Faizlerdeki düşüşle birlikte konut kredi başvurularında yoğunluk yaşanırken kamu lojmanlarının satışına da yeniden başlandı.

59 BİN JOJMAN SATIŞINDA ÖZEL HUSUSLAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ülke genelinde kamuya ait 250 bine yakın kamu lojmanı bulunuyor. Bu konutlardan savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetleri için kullanılan yaklaşık 140 bin lojman ile kampüs alanında yer alan ve hizmet binalarıyla bütünleşik bulunan yaklaşık 59 bin lojman satışa sunulmayacak.

2020'DE 8 BİN 500 ADET SATILACAK

Ocak ayı itibariyle Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Muğla ve Antalya'da ekspertiz işlemleri tamamlanan ve satışa çıkılan kamuya ait lojmanlardan bin 600'den fazlasının satışı gerçekleştirildi.

Bu konut satışlarından hazineye 418 milyon lira katkı sağlandı. Koronavirüs nedeniyle satışlarına ara verilen konutlardan 8 bin 500 adetinin daha 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Söz konusu konutların satışından ise devletin kasasına 1.5 milyar lira gibi bir rakamın gireceği öngörülüyor.

12 AY ÖDEMESİZ KONUT FIRSATI

Sıfır konutta faizler 0,64'e kadar inerken kamu lojmanları için de bankalar özel finansman paketleri açıklıyor. 0.74 kar oranı ve 12 ay ödemesiz konut fırsatı için Emlak Katılım, Vakıf Katılım, İş Bankası, Kuveyt Türk ve Garanti Bankası finansman desteği sunuyor.

Açık ihale yöntemiyle satılacak devlet lojmanlarından öncelikli olarak konutta oturan memur faydalanabilecek.

Ay-yıldızlı Barış ve Hilal'e gözü gibi bakıyor

İlk yerli füze motorunun testi yapıldı

Kararlı, güçlü, korkusuz!