Konut alamayan evini yeniliyor

Konut satışları gerilemesine rağmen yenileme pazarında talep patlaması yaşandığını belirten Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, “Önümüzdeki 1.5 yılda yenileme pazarı 20 kat büyüyecek” dedi.

ARZU KURUM

Almanya merkezli mutfak, banyo, kapı, vestiyer, dolap, salon, yatak odası gibi her türlü mobilya donanım ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren Häfele'nin Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Türk kültüründe mobilya değiştirmeme algısının pandemide kırıldığını söyledi. Uytun, "İnsanlar, 'arabayı 1-2 yıl sonra değiştirelim. Hayat evde, mutfakta, salonda geçiyor. Orayı değiştirelim' demeye başladı. Çok daha keyifli bir mutfağa sahip olmanın değerini ve ulaşılabilir bir lüks olduğunu anladığında değiştirmeye başladılar" dedi.

FİYAT TOPARLANACAK

Bu nedenle yenileme pazarının büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Uytun, "Önümüzdeki 1.5 yılda yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Uytun, konut sektöründeki yavaşlamanın ise bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Son bir yılda yeni konutta satış düşüklüğünün yaşandığını hatırlatan Uytun, "Garip bir maliyet fiyat yükselmesi var. Bunlar belli bir noktada toparlanacak. Özellikle arsada toplanacak. Konutta fiyatı belirleyen şey arsa. Sektör parçalara bölündüğü ve biz de küçük bir parçaya değer ürettiğimiz için büyüyoruz. Ankara'nın Çankaya'sı, İzmir'in Urla'sı, Bodrum gibi yerlerde talep canlı. Sadece eskisi kadar yok. Bugünkü koşullar kalıcı olmayacak" diye konuştu.

HEDEF 120 YENİ MAĞAZA

Geçtiğimiz yılı rekor büyüme ile kapattıklarını belirten Hilmi Uytun, bu büyüme trendinin gelecek beş yılda da devam edeceğini söyledi. Uytun, "Yeni ürün gruplarımız ile Häfele Concept'i hızla büyüteceğiz. Otel projeleri çok canlı. Bu kanalda satışlarımız artıyor. Yıl sonuna kadar 120 yeni mağazada olmayı hedefliyoruz" dedi.