Koç, veda edeli bir yıl oldu

Koç Ailesi'nin 3. kuşak üyesi ve iş dünyasının önemli isimlerinden Mustafa Koç’un vefatının üzerinden bir yıl geçti. Koç, bugün Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında düzenlenecek bir törenle anılacak...

21 Ocak 2016'da Kanlıca'daki evinde spor yaparken kalp krizi geçirip aramızdan ayrılan başarılı işadamı Mustafa Koç’un ölümünün ardından 1 yıl geçti. Geride kendisini özlemle anan bir aile, onlarca dost, binlerce çalışan ve seven milyonlarca insan bırakan Mustafa Koç için bugün Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında saat 10.00'da anma töreni düzenlenecek, Nakkaştepe'deki Koç Holding binasında da saat 16.00'da mevlit okutulacak.  İş disiplini, heyecanı, sevecenliliği, sıcak ve mütevazı kişiliğiyle kendisinden söz ettiren Koç için vefatının birinci yılı dolayısıyla bir de belgesel hazırlandı. 

ÖZEL BELGESEL HAZIRLANDI 

Söz konusu belgeselde ailesi, dostları ve çalışanları Mustafa Koç ile ilgili anılarını anlattı. Bizden Haberler dergisi de bu yılki yeni sayısında da Koç'un vefatına özel bir bölüm ayırdı. Dergideki özel bölümde ailesi, sevenleri ve Koç Topluluğu çalışanları, Mustafa Koç ile ilgili anılarını paylaştı. 

Birçok yeniliğe imza attı

Koç, Koç Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği 2003'ten vefatına kadar olan süreçte birçok yeniliğe imza attı. Koç Holding'in 2002'de 46.3 milyon lira olan konsolide net kârı, Koç'un göreve gelmesinin ardından her yıl kademeli yükselişini sürdürerek 2015'in 9 ayında 2.2 milyar liraya çıktı. 

Holdingin cirosunu beş katına çıkardı

İş dünyasının önde gelen isimlerinden olan Mustafa Koç, holdingde yönetim kurulu başkanlığı yaptığı toplam 13 yıllık sürede, grubun varlıkları ve cirosu 5 katına, ödenmiş sermayesi de tam 2.3 katına çıktı. Mustafa Koç'un göreve gelmesinin ardından yapılan atılımlardan en önemlileri arasında Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşu TÜPRAŞ'ın hisse devri, 2004 yılında Aygaz Doğalgaz'ın kurulması ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası hisselerinin holding bünyesine katılması yer alıyor. Koç, holdingin faaliyet gösterdiği sektörlerde de etkinliğinin artmasında büyük rol oynadı.