KKTC, yeni havalimanı ile turizmde hedef büyüttü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuzda açtığı Ercan Havalimanı'nın yeni binası Ada turizminde etkisini göstermeye başladı. Turizmciler turist hedefini 2 milyona çıkardı.

YAŞAR KIZILBAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taarafından temmuz ayında açılan KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası Ada turizminde etkisini göstermeye başladı. Turizmciler yolcu sayısında yüzde 32, uçak sayısında ise yüzde 17 artışı yakalayan yeni havalimanıyla birlikte turist hedefini de 2 milyona çıkardı.

HEDEFE ODAKLANDIK

MICE sektörünün önde gelen ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards etkinliğinde konuşan Elexus Hotel Genel Müdürü Görkem Aydıner "Yeni havalimanının devreye girmesiyle birlikte 2 milyon turist hedefimize ulaşma yönünde sağlam adımlarla ilerliyoruz" dedi. Aydıner artan enflasyonun turizmi etkilemesine rağmen, bu zorluğun üstesinden geleceklerinin de belirtti.

Elexus Hotel Pazarlama Gökhan Çiftçi ise KKTC'deki gazino otellerinde yerli turist payının yüzde 80'lerde olduğunu ancak kendi otellerinde bunun yüzde 90 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Çiftçi "Gazinomuz da var ama biz aile oteli olduğumuz için sadece tatil için gelenler bizi tercih ediyor" diye konuştu.

449 TL'YE KKTC BİLETİ

THY, İstanbul ve Antalya çıkışlı KKTC seferlerinde kampanya başlattı. Dün başlayan kampanya bugün de devam edecek. Bilet alanlar 12 Şubat ile 4 Nisan arasında KKTC'ye tek yön vergiler hariç 449 liradan uçacak.

YILDIZI PARLAYANLARA ÖDÜL

MICE sektörünün önde gelen ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards, Elexus Hotel'de gerçekleşti. İki gün süren ve 3500'ün üzerinde B2B toplantısıyla KKTC ticari hacmine katkı sağlayan organizasyon kapsamında 24 farklı kategoride projeler ödüllendirildi. Elexus Hotel'deki törende ödül kazananlar arasında İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu da yer alırken "En iyi Başarı Ödülü"nün sahibi ise Elexus Hotel oldu.

ÖDÜL KAZANAN BAZI MARKA VE ETKİNLİKLER

Başak Koç'un (soldan) sunuculuğunu yaptığı gecede Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Elexus Hotel Genel Müdürü Görkem Aydıner, Dre- am Project CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman da katıldı.

En İyi Başarı Ödülü: Elexus Hotel& Convention

En İyi Konser Etkinliği: Vestel / 19 Mayıs'ı 19 Mayıs Gibi Kutluyoruz

En İyi Stant ve Etkinlik Alanı Tasarımı: THY / UEFA Şampiyonlar Festivali

En İyi Sürdürülebilirlik Projesi: Selçuklu Belediyesi Kompost Üretim Tesisi

En İyi Kültür & Sanat Etkinliği: Doğuş Holding / Çocuk Senfoni Orkestrası 100. Yıl Konseri

En İyi Alışveriş Merkezi Etkinliği: Zorlu Center / Eco Love Fest