AKŞAM GAZETESİ
Bayraktar Kızılelma'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu. Rus TASS haber ajansı, "Kızılelma, dünya havacılık tarihine geçti" ifadesine yer verdi.
SEMADA TARİH YAZILDI
Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'nın (AZERTAC) haberinde, "Kızılelma, İHA'larla hava muharebesinde yeni bir sayfa açtı" denildi. İsrailli gazeteci Amichai Stein, söz konusu testin "havacılıkta tarihi bir emsal" olduğunu söyledi. İsrail'in Maariv gazetesi "Türkiye semalarında tarih yazıldı: Bir insansız hava aracı, dünya ordularının ancak hayal edebileceği bir önleme operasyonu gerçekleştirdi" başlıklı haberinde Türkiye'nin küresel bir atılım yaptığını vurguladı.
İsrail'in Hayom gazetesi, "Erdoğan'ın 'tarihi' denemesi: Havacılıkta yeni bir çağ" başlığını attı. Hindistan'da NDTV testin "küresel muharebe havacılığı tarihinde yeni bir sayfa açtığı"nı kaydetti. Yunanistan'da havacılık dünyası haberlerine odaklanan "ptisi" isimli haber sitesi ise yorumunda "Hava-hava platformu olarak faaliyet göstermesi hava kuvvetleri savaşına kesinlikle yeni bir boyut kazandırıyor" ifadesini kullandı.
5 TÜRK ŞİRKET DÜNYA SAVUNMA LİGİNDE
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) ilk 100 savunma sanayisi şirketini açıkladı. Listede 5 Türk firması yer aldı. Türk şirketlerinin toplam gelirleri geçen yıl 2024'e göre yüzde 11 artarak 10,1 milyar dolara ulaştı. Rapora göre, MKE ilk kez listeye girdi. Listede, Aselsan 3.47 milyar dolar gelirle 47'nci,TUSAŞ 2.16 milyar dolarla 65'inci, Baykar 1.9 milyar dolarla 73'üncü, Roketsan 1.39 milyar dolarla 87'nci ve MKE AŞ 1.21 milyar dolarla 93'üncü sırada yer aldı. Liste başındaki ilk şirket ise ABD'li Lockheed Martin oldu.