KİT'lerde çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı. Yaklaşık 85 bin kişinin kadroya geçişini öngören çalışmanın 1-2 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Maliye bu konuda çalışıyor.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR
İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre alım pozisyonları içerisinde, Lise, Önlisans ve Lisans mezunları için pozisyonlar bulunmakta olup adayların da bu yönde ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir. Yanı sıra adayların Yaş şartı, KPSS Şartı gibi nitelikleride taşımaları gerekiyor.
ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR
Adalet Bakanlığı adaylarda şu şartları arıyor: Türk Vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak..
KPSS ŞARTI
Adalet Bakanlığı her alım pozisyonu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Buna göre ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.
KİT NEDİR?
KİT, yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak adlandırılabilir. KİT'ler, devletin bir girişimci olarak iktisadi faaliyetlerde bulunmak üzere kurmuş olduğu işletmelerdir. Kamu işletmeciliği, gelir sağlama gibi mali amacın yanında, gelir dağılımına müdahale, ekonomide istikrar sağlama ve öncülük etme, geri kalmış yöreleri kalkındırma gibi ekonomik veya sosyal amaçların gerçekleştirilmesine de yönelik olabilir.
KİT'İN SERMAYESİ KİME AİT?
Önceleri sermayelerinin tamamı devlete ait olurken, daha sonraları yapılan yasal bir değişiklikle özel kesimle ortaklık şeklinde kurulmalarına izin verilmiş ve bundan sonra sayıları hızla artmıştır. Önceleri özel sermaye birikiminin ve müteşebbis sınıfının oluşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan KİT’ler, sonraları süreklilik kazanmış ve Türk ekonomisi içinde ağırlıklı bir yer tutmaya başlamıştır.