Kişi başı 14 bin dolar zenginleşmeye

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ekonomiye etkilerini sıralayan Bakan Tüfenkci, ''Kişi başı gelirin 11 binlerden 25 bin dolarlara çıkacağı faizlerin tek haneli olduğu, ekonomimiz için patlama yılı olacak'' dedi.  

Yelda GÖKDAĞ  

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetimde daimi istikrarın sağlanacağını, bunun yansımalarının da özellikle ekonomik alanda hissedileceğini belirterek, "Ticaretimiz en azından 5 kat büyür" dedi. Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ekonomik yansımalarına ilişkin şöyle konuştu:  

TİCARET en az 5 KAT BÜYÜR

"Ticaretimiz en azından 5 kat büyür. Şu anda 150 milyar dolarlara yaklaşan ihracatta 500 milyar dolar hedefimizi yakalarız. Kişi başı milli gelirin 11 bin dolarlardan 25 bin dolarlara çıkacağı, enflasyonların tek haneli olduğu, faizlerin tek haneli olduğu istikrarlı bir dönem, ekonomimiz için patlama yılı olacak. Kazançlı olan 80 milyon kişi olacak." 

Güçlenmemizi istemeyenler karşı çıkıyor

Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti: "Baktığımızda Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen bütün güçlerin bu sisteme karşı çıktığını da çok net görüyoruz. Eski sistemden beslenenler, kaymağını yiyenler, boşluklarından faydalanarak milletin iradesine ipotek koyanlar 'hayır' çıksın diye uğraşıyor. Millet hakim olsun, son sözü millet söylesin diyenler de 'evet' dedi.

E-ticaret sitelerine 'Güven Damgası' 

Milyonlarca kişinin, internet üzerinden tek tıkla alışveriş ve hizmet alımı yaptığı sanal işletmelere yeni düzenlemeler geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü proje, ‘e-ticaret’ yapan şirket ve işletmelere belirli standartlara uyma zorunluluğu getirecek. Önümüzdeki günlerde uygulamaya girmesi beklenen ‘Güven Damgası’ adlı proje TSE’nin kalite belgesine benzer bir düzenleme öngörüyor. İşletmeler kalite, hizmet, garanti ve ürün iadesi gibi kriterleri yerine getirirlerse, 'Güven Damgası' belgesi alacak ve bu belgeyi kullanabilecek. 

Algıyı iyileştirecek

Konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Tüfenkci, "Güven Damgası, internetten verilen hizmet ve satışlara ilişkin algıyı iyileştirecek. Bu belge, standartları yerine getirecek firmalara verileceği için, algı da değişecek" dedi.