Kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışanlar kendilerine ne zaman ödeme yapılacağını ve bu ödenek hakkının ne kadar uzatıldığını öğrenmek istiyor.

Kısa çalışma ödeneği gündemde vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Koronavirüs salgınından etkilenen ve kısa çalışma ödeneğine başvuran işyerlerinin çalışanları ödemeleri yakından takip ediyor. 

İŞKUR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATTI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." açıklamasını yapmıştı.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını da hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran’da, 2 olanlara 30 Haziran’da, 4 olanlara 1 Temmuz’da, 6 olanlara 2 Temmuz’da, 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” dedi. Buna göre kısa çalışma ödeneği ödemeleri tamamlandı.