Kısa çalışma ödeneği nasıl sorgulanır, ne zaman bitecek? Mart ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Kısa çalışma ödeneği hakkında son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Yeni tip koronavirüs salgını sonrası hayatımıza giren bu uygulama ekonomik olarak sosyal hayatı canlandırmayı amaçlanmıştır. Nisan ayına girmemizle beraber ödenekte sona erecek. Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Mart ayı kısa çalışma ödeneği nasıl sorgulanır?

Kısa çalışma ödeneğinin ne zaman hesaba yatacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk mart ayı ödemelerine ilişkin son açıklamayı yaptı. Salgın sonrası hayatımıza giren bu hizmet ekonomik hayatı canlandırmayı amaçlıyordu. 1 Nisan itibarıyla artık kısa çalışma sona erecek. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Mart ayı kısa çalışma ödeneği nasıl sorgulanır?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mart ayı kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin bugün yatırılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlattı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENDEĞİ SORGULAMA EKRANI

Kısa çalışma ödeneği mart itibarıyla sona eriyor. Hükümet bu kez normalleşme desteğini devreye alacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere esnaflarımızın ve şirketlerimizi bulunduğunu da biliyoruz. 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, normalleşme desteği başlıkları altında milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez olarak mart ayının sonuna uzattık." dedi.