Kırsal kalkınmaya 572 milyon TL hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla uygulanan IPARD Programı kapsamında 11. proje çağrısına çıktıklarını, belirlenen sektörlerde toplam 572 milyon lira hibe vereceklerini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TKDK aracılığıyla IPARD Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 21 bin projeye 7.5 milyar lira hibe sağladıklarını, bu destekle kırsal alanlarda 14 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Son iki yılda salgın şartlarına rağmen IPARD hibeleriyle kırsal alanlara 5.3 milyar liralık yeni yatırım yapıldığını, 15 bin kişiye istihdam oluşturulduğunu aktaran Pakdemirli, "Şimdi de tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı ve yenilenebilir enerji sektörleri için 11'inci proje çağrısına çıkmış bulunuyoruz. Çağrı kapsamında toplam 572 milyon lira hibe ödeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Pakdemirli, projelere yüzde 55 ila yüzde 65 hibe desteği vereceklerine dikkati çekti.