Kiralık villa ve butik otellerde yer kalmadı

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Tatil beldelerinde villa ve butik otellerin dolulukları % 100'lerde. Yatlara da talep arttı” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, açık olan otellerin Kurban Bayramı dönemindeki doluluklarının iyi durumda olduğunu belirterek, “Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yüzde 100’lerde. Yat kiralamalarına da talep arttı. Özel tatil yapılabilecek bütün seçeneklere talep artmış vaziyette” ifadelerini kullandı. Firuz Bağlıkaya, şunları söyledi:

YÜZDE 40’I AÇIK

“Turizm bölgelerinde ise yüzde 40’a yakın tesis açık. Açık olan otellerin bayram dönemindeki dolulukları iyi durumda gözüküyor. Tatil tercihlerinde butik oteller, apart oteller ve villa kiralama hareketli.” Bağlıkaya, “TÜRSAB’ın GENAR’a yaptırdığı araştırmaya göre, pandemi süresi, uzun vadede tatil motivasyonunu yüzde 20 artırmış gözüküyor. İnsanlar fiyat uygunluğundan ziyade hijyen ve güvenliğe önem veriyor” dedi.

FİYATLAR GEÇEN YILLA AYNI  

Bağlıkaya, bayram döneminde fiyatların, geçen yılın temmuz ayıyla aynı seviyede olduğunu anlatarak, 5 günlük turların da 2 bin TL’den başladığını dile getirdi. Bağlıkaya, Rusya ve Orta Avrupa pazarının açılması durumunda sezonun kasım ayının ortasına kadar sürebileceğine de dikkat çekti.