Kira yardımı başvuru sonucu açıklandı mı? Esnafa kira yardımı (hibe desteği) ne zaman yatacak?

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlara verilecek gelir kaybı ve kira desteği başvuruları devam ediyor. Destek başvuruları 30 Aralık tarihinden itibaren 10 gün süreyle (8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar) yapılabilecek. Kira desteği ve hibe başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, Kira yardımından hangi esnaf yararlanacak? Esnafa kira yardımı (hibe desteği) ne zaman yatacak? İşte tüm merak edilenler...

Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlara kira yardımı yapılacak. Kira yardımından hangi esnaf yararlanacak? Esnafa kira yardımı (hibe desteği) ne zaman yatacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Destek kapsamında; iş yeri kira olan esnafa üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği verilecek. İşte tüm detaylar...   

KİRA YARDIMINDAN HANGİ ESNAF YARARLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Hibe şeklinde vereceğiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır." demişti.

ESNAFA KİRA YARDIMI (HİBE DESTEĞİ) NE ZAMAN YATACAK?

Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak.

Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecek.

HİBE DESTEĞİ DETAYLARI BELLİ OLDU!

Gelir kaybı desteği olarak, ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1000 lira olmak üzere toplamda 3 bin lira hibe desteği sağlanacak.

Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği verilecek.

İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecek.