Kir tutmayan gömlek, şarj edebilen koltuk 

Dünya tasarımcılarını İstanbul’da biraraya getiren Türkiye Tasarım Haftası birbirinden renkli ürünlere ev sahipliği yapıyor. Türk mucitlerin geliştirdiği ürünler arasında kir tutmayan gömlek, yatak da olabilen masa yer alıyor. 

ÖZGÜL ÖZTÜRK

İstanbul'da düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası, endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımında dünyanın önde gelen isimlerine ev sahipliği yapıyor. Tasarım Haftası kapsamında düzenlenen sergilerde üniversiteler ve Türkiye’nin öncü kuruluşları tarafından üretilen birbirinden ilginç ve inovatif ürün görücüye çıktı.

IKEA’YA ÜRÜN TASARLADI  

Türk tasarımcı Pınar Demirdağ’ın tasarladığı mobilya ve yaşam alanları İsveçli dekorasyon şirketi İkea tarafından beğenilip tasarımcı için bir koleksiyon oluşturuldu. Demirdağ'ın tasarımları  2017 yılında dünyadaki tüm İKEA mağazalarında satılacak.

1.5 yılda 100 bin sattı

Orka Group tarafından geliştirilen su geçirmeyen ve kir tutmayan inovatif gömlek de ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken ürünler arasındaydı. Türk tasarımcılar tarafından 1.5 yıl önce geliştirilen ürünün kısa sürede pek çok erkeğin tercihi haline geldiğini dile getiren Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, bugüne kadar üründen 100 bin adet satıldığını söyledi.