Kilosu 190 TL! Kış ayının ilacı! Portakaldan 10 kat fazla C vitamini var

Manisa'da cennet elması hasadı başladı. Halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elmasının kurusunun kilosu 180 ila 190 TL arasında değişiyor. Peki, bu meyve neye iyi geliyor? İşte kışın C vitamini ilacı olan cennet elmasının faydaları...

IHA

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde cennet elmaları toplanmaya başladı. Halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elması olgunlaştığında taze olarak tüketilen bir meyve.

Kabuğu soyulup iplere dizilerek kurutulan cennet elması kış aylarının C vitamini ilacı.

FİYATI 180-190 TL

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde cennet elması hasadı başlarken bir yandan da kurutma işlemleri devam ediyor. Yaş olarak 15-20 liradan kilosu satılan cennet elmasının kurusunun kilosu ise 180 ila 190 TL arasında alıcı buluyor.

Olgunlaştığında ve kurtularak tüketilen cennet elmasının Sarıgöl ve çevresinde hasadına başlandı. Kalitesine göre cennet elmasının yaşının kilosu 15-20 liradan satılmaya başlandı.

"HER EVDE KURUTULUYOR"

Sarıgöl'de evinin ihtiyacı kadar cennet elması yetiştiren Hülya Akkaya, Trabzon hurması olarak bilinen cennet elmasının hasadına başladıklarını anlatan Hülya Akkaya, "Roj Brillante cinsi elmamızı toplamaya başladık. Topladığımız cennet elmaları iplere dizilerek gölge bir yerde olgunlaşması için bekleriz. Olgunlaştığında yemekteyiz. Bu askıda olanlar daha sonra kuruyunca da kış aylarında tatlı tatlı tüketilir. Ayrıca kakaolu olanı da vardır." dedi.

CENNET ELMASININ FAYDALARI

Bağışıklığı güçlendirir

Günlük C vitaminini karşılar

Göz sağlığını korur

Sindirimin ilacıdır

Stres diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi kronik hastalıklarla mücadele eder

Kırışıklıkları ve yaşlanmayı önler. Cilde faydalıdır.