Kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır?

2020 yılında işveren ve işçileri yakından ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. İşten çıkarılan vatandaşlar kıdem tazminatı tavan fiyatlarının nasıl hesaplandığını merak ediyor.

İşveren ve işçiler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında olan kıdem tazminatı merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda işçilerin, alacakları 2020 kıdem tazminatı tavanı belli oldu.

KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenmektedir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilmektedir.

Kıdem tazminatı hesaplamaları sırasında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatlerin (yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri vb.) brüt tutarları dikkate alınmaktadır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılmıştır.