Kıdem tazminatı tavanı 2021 temmuz ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı açıklandı mı?

İşçiye verilen kıdem tazminatı tavan miktarı ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez belirleniyor. Bugün açıklanan enflasyon rakamları ile kıdem tazminatı tavan miktarı netleşti. Kıdem tazminatı tavanı 2021 temmuz ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı açıklandı mı? gibi soruların yanıtları tüm çalışanlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Çalışanlar, çalıştıkları yerlerden belirli şartlarda ayrılırsa veya işine sebepsiz yere son verilirse bir tazminat hakkı doğuyor. Aynı zamanda çalıştıkları yıllara göre de bir kıdem tazminatı belirleniyor. Ancak kıdem tazminatı hesaplanırken, bir üst sınır bulunuyor. Peki, Kıdem tazminatı tavanı 2021 temmuz ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı açıklandı mı? İşte tüm merak edilenler...

KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2021 TEMMUZ NE KADAR OLDU?

Ocak ayından Temmuz ayına geçen 6 aylık enflasyonun belirlenmesiyle birlikte bu enflasyonun yüzde 3'lük toplu sözleşme zammını geçmesi halinde oluşacak fark memur ve memur emeklilerine ödeniyor. Bu oran da kıdem tazminatı tavanının artışını belirliyor.

Ocak ayında yapılan artışla birlikte temmuz ayına kadar uygulanan kıdem tazminatı tavanı 7.638,96 TL olmuştu. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 oldu. Yılın ilk 6 ayı için memurlar yüzde 5,45 enflasyon zammı alacak. Buna göre Temmuz ayı itibariyle yıl sonuna kadar geçerli olacak kıdem tazminatı tavanı 8.224,10 TL'dir.

Enflasyon rakamları açıklandı! İşte zamlı memur ve emekli maaşları

KIDEM TAZMİATI NEDİR?

Kıdem tazminatı, çalışanın 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işten çıkarılması durumunda işveren tarafından çalıştığı yıllar için ödediği ücrettir. İşçi çalıştığı her bir yıl için bir maaşı kadar kıdem tazminatı alır. Çalışan bu tazminatı alabilmek için en az bir yıl aynı kurumda çalışmış olmalıdır. Aynı kuruma bağlı farklı işyerleri için de bu şart geçerlidir.

Ayrıca çalışanın işten çıkarılmış olması da kıdem tazminatı alabilmenin şartlarından biridir. İşçi kendi isteğiyle yani istifasıyla ancak belirli sebeplerden dolayı kıdem tazminatına hak kazanabilir.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE DEMEKTİR?

Kıdem tazminatının üst sınırına kıdem tazminatı tavanı denilmektedir. Enflasyon rakamlarındaki artış işe birlikte temmuz ayında kıdem tazminatının tavan fiyatının artması bekleniyor.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,55 artış gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 42,89, aylık yüzde 4,01 arttı.


Emekli ve memur zammı 2021 ne kadar oldu, fark kaç TL? SSK Bağ-Kur emeklisi ve memura ne kadar zam yapıldı?

Evde bakım maaşı 2021 Temmuz zammı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL?

5 Temmuz 2021 evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi yayında mı?