Kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır?

Asgari ücrette gerçekleşen artışın ardından gözler kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalara çevrildi. Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından da zam oranının netleşmesi bekleniliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kıdem tazminatı tavanı da 6 bin 380 liraya yükselmişti.

 Kıdem tazminatı tavanının altında kalan brüt maaşa sahip olan çalışanlar ise hesaplamalarını brüt maaşı ve çalıştığı yılı çarparak bulabiliyor. Asgari ücrette gerçekleşen artışın ardından gözler kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalara çevrildi.

KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrette gerçekleşen artışın ardından gözler kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalara çevrildi.

2020 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında kıdem tazminatı tavanının memur maaş zammı oranınca yaklaşık yüzde 5 oranında artacağı tahmin ediliyor. Böylece kıdem tazminatı tavanı 6700 lira seviyelerine yükselebilir.

HAZİRAN AYINDA NE KADAR OLMUŞTU?

Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Bu açıklamanın ardından memur maaş zammı, emekli maaş zammı ve kira artış oranı da belli oldu. Aynı zamanda memur maaş katsayısı da güncellendi. Memur aylık katsayısı 0.130597’den 0.138459’a çıktı. Buna bağlı olarak 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren yıl sonuna kadar işçilere uygulanacak kıdem tazminatı tavanı da 6 bin 380 liraya yükseldi.