‘Kentsel dönüşüm'de eleman sıkıntısı var

Kentsel dönüşüm projelerinde, deprem bölgesindeki çalışmalar nedeniyle yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hız verilen kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik "6 Şubat'taki depremden sonra 11 ilde başlatılan inşaatlar nedeniyle kalifiye elemanların bölgeye gitmesi İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde işçi bulma konusunda sıkıntı yarattı. Günlüğü 2 bin liraya işçi zor bulunuyor" dedi. AYİDER üyesi müteahhit Melih Tavukçuoğlu da "Bugün iyi bir ustanın yevmiyesi 2 bin 500 liradan aşağı değil. Vinç operatörünün aylığı ise 80 bin liradan başlıyor. Düz bir işçinin yevmiyesi ise 1500 lira civarında" dedi. Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan ise "11 ilde inşaat çalışmaları devam ettiği için İstanbul'da güçlendirme alanında teknik ve kalifiye eleman bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

DEPREM FONU SON AŞAMADA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin yönetmeliğin hazırlanıp Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini söyledi. Şimşek fonun Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacağını söyledi.