Kebapta rota Amerika

Bursa Kebap Evi gözünü Amerika pazarına dikti.

SERDAR SAĞLAM

Yurtiçi ve yurtdışında açtığı şubelerle hızla büyüyen Bursa Kebap Evi gözünü Amerika pazarına dikti. Menüsünü yeni lezzetlerle genişleten marka son olarak Mersin gibi önemli bir gastronomi merkezinde yeni konseptle ilk şubesini açtı. Mersin Marina'da açılan şube şık tarzı ve özel mimarisiyle dikkat çekti. Yeni mimari çizgisini ilk olarak Mersin Marina'da hayata geçiren Bursa Kebap Evi exclusive konseptteki şubelerini artırma hedefinde. Cem ve Caner Helvacı kardeşlerin girişimciliğiyle yükselen marka, Türkiye ve yurtdışında özel lokasyonlarda yeni mimari konseptini uygulayacak.

MERSİN'DE BÜYÜYECEK

2024 yılı sonuna kadar Mersin'de 3 şube daha açmayı planladıklarını belirten Bursa Kebap Evi CEO'su Hüseyin Genç, şunları kaydetti: "Zengin yemek kültürüyle gastronomi alanında ön plana çıkan şehirlerin başında gelen Mersin'de yerimizi aldığımız için heyecanlıyız. Gerek yatırımcı iş birlikleri gerek kendi yatırımlarımızla Mersin'de de büyüyeceğiz."

FRANCHISE VERECEK

Firma yurt dışından gelen yatırımcı talepleri ve master franchise anlaşmalarıyla global büyümesini de hızlandırdı. CEO Genç, "2024'te hedefimizde ABD var. Amerika'yı dörde bölerek master franchise vermek istiyoruz. En güçlü büyüyeceğimize inandığımız pazarlardan biri Amerika" dedi. Firmanın Almanya, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere ile çok sayıda başka ülkede şubeleri bulunuyor.

3.500 KİŞİYE İSTİHDAM

Son bir yılda satış bazında yüzde 257 büyüme elde eden Bursa Kebap Evi, hem şube sayısı hem de ciro bazlı olarak hızla büyüyor. Yıl sonuna kadar yurt içinde 125, yurt dışında ise 25 şubeye ulaşmayı planlayan marka, bu yılı 2 milyar TL'nin üzerinde bir ciro ile kapatacak. 2024 yılında ise hedef ciro 4 milyar TL... Marka 5 yıllık projeksiyonda yurt içinde 180, yurt dışında ise 75 olmak üzere 255 şubeye ulaşma hedefinde. Grup çatısı altında 2500 kişiye istihdam sağlayan Bursa Kebap Evi, 2024 yılında minimum 3500 kişiye istihdam sağlayacak.