KDV oyununa karşı POS cihazları değişiyor

Bakan Şimşek hazirandan itibaren yeni nesil POS cihazları geleceğini belirterek “Bir restoran gün boyu yüzde 1 KDV ile ekmek-su fişi kesiyor. Bu makine haber verecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını ve bu makinaların Haziran'dan itibaren çalışacağını söyledi. CNN Türk'te açıklama yapan Şimşek "Hazirandan itibaren itibaren yeni bir nesil pos makinesi konulacak. Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı örneğin gün boyu ekmek, su gibi yüzde 1 KDV ile fiş kesmiş. Bu makine bize haber verecek" dedi. Şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-Devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık.

Vergi ile ilgili tutumuz net. Kurumlar ve Gelir Vergisi'ni artırmayacağız. İstisnalar varsa, indirimli olanlar var ise bunu gözden geçireceğiz. MTV'de ilave bir oran gündemde yok.