KDV indiriminin sembolik anlamı daha fazla

Gazetelerin genel yayın yönetmenleri, kitapta, dergide, gazetede yüzde 8 olan KDV oranının sıfırlanması kararını değerlendirdi.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu: KDV oranının sıfırlanmasının gazetelerin tirajına etki etmeyecek. Çünkü gazetelerin maliyeti yüksek. Kitap ve dergi yayınları açısından bakıldığında, KDV oranının sıfırlanmasının satışta etkisi olacak. 

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak: Bu kararın gazetelere çok büyük etkisi olamayacak. KDV muafiyeti daha çok kitap, dergileri kapsıyor. Çünkü gazete kağıdı ithal. Dolayısıyla basın sektörünü en çok zorlayan nokta da yüksek kağıt maliyeti. 

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak: Kitap ve süreli yayınlarda KDV’nin kaldırılması trajdan çok maliyetle ilgili. KDV’nın kaldırılması maliyeti düşüreceği için kitap fiyatları düşer. 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar: Gazetelerin satışındaki KDV oranı yüzde 1’e indirilmişti. Bunun sıfıra inmesin büyük bir heyecan yaratmaz. Aslında bizim talebimiz, kağıtta yüzde 8 olan KDV’nin kalkması. Kalıcı olmasa da geçici olabilir.