KDV indirimi listesi: KDV indirimi yapılan gıda ürünleri hangileri?

KDV oranında indirime gidilmesiyle ilgili karar dün Resmi Gazete'de yayınlandı. Bugün (14 Şubat Pazartesi) yürürlüğe giren KDV indirimi kararının detayları merak ediliyor. Peki, KDV indirimi yapılan gıda ürünleri hangileri? İşte KDV indirimi listesi...

KDV indirimi yapılan gıda ürünleri merak ediliyor. Cumurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün temel gıda ürünlerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini açıklamıştı. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Peki, KDV indirimi yapılan gıda ürünleri hangileri? İşte KDV indirimi listesi

KDV İNDİRİMİ YAPILAN GIDA ÜRÜNLERİ HANGİLERİ?

KDV indirimi yapılan gıda ürünleri şu şekilde sıralanıyor:

Pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, zeytin, peynir, süt, yoğurt, kırmızı et, balık ve beyaz et, sıvı ve katı yağ, tuz, şeker, çay, yumurta, makarna, şehriye, tahıl gevreği vb. ürünler, meyve, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, konserve, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, baklava, pasta, kek, yufka, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta gibi tatlılar, kuruyemiş ürünleri, baharatlar ve bebek mamaları.

Pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna, çay, süt, beyaz peynir, yoğurt, yumurta, ayçiçek yağı, zeytinyağ, tereyağı, şeker, dana kuşbaşı ve kıymadan oluşan bu pakette hali hazırda 464.85 TL ödeme yapılıyor.

KDV'nin yüzde 8'den 1'e inmesiyle birlikte 432.38 TL'ye düşecek. Böylece bu sepette 32 TL'lik indirim vatandaşın cebine yansıyacak.

ENFLASYON YÜKÜ AZALTILACAK

KDV'nin sadeleştirilmesi çalışmaları kapsamında yapılan düzenlemeyle aynı zamanda gıda enflasyonunun tüketiciler üzerinde oluşturduğu yükün azaltılması konusunda da çok önemli bir adım atılmış oldu.

Düzenlemeyle daha önce bazı gıda maddelerinin toptan tesliminde ayrı, perakende tesliminde ayrı KDV oranı uygulaması da kaldırılarak, uygulama kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.