KDV indirimi 2021 uzatıldı mı, ne zaman sona erecek? KDV indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı!

KDV indirim ve stopaj oranlarındaki indirim süresi uzatıldı. Karar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Koronavirüs salgınından etkilen işletmeler ve kişiler için bir umut oldu. KDV indirimi 2021 uzatıldı mı? KDV indirimi ne zaman sona erecek? Haberimizin içerisinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

KDV indirimi ile ilgili gelişmeler yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla KDV indirimi ve stopaj oranlarındaki indirim süresi bir süre daha uzatıldı. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler ise KDV indirimi 2021 uzatıldı mı? KDV indirimi ne zaman sona erecek? sorularına yanıt aramaya başladı.

KDV İNDİRİMİ 2021 UZATILDI MI?

KDV indirim süresi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak 2 ay daha uzatıldı.

KDV İNDİRİMİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi yüzde 20 yerine 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yüzde 10 olarak uygulanmaya devam edecek.

Buna göre, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler dikkate alınarak ekonominin normalleşmesi kapsamında 31 Mayıs 2021'e kadar uygulanması öngörülen yolcu taşımacılığı, yeme-içme hizmetleri, kültürel faaliyetler, sinema-tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kongre, konferans, seminer, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetleri, berberlik ve kuaförlük hizmetleri, kuru temizleme, çamaşırhane ve ütüleme hizmetleri, halı ve kilim yıkama hizmetleri ile küçük esnafın faaliyet alanıyla ilgili bir kısım bakım-onarım faaliyetleri için yapılan KDV oran indirimleri, temmuz sonuna kadar uzatıldı.